PrO Almere steunt Serious Request

PrO Almere steunt Serious Request

19-12-2019, 9.00 – 15.00 uur live radio vanuit PrO Almere

Mogelijk gemaakt door Omroep Almere www.omroepalmere.nl

 

Glazen Huis actie op PrO Almere

Op donderdag 19 december 2019 organiseren PrO Almere (Praktijkonderwijs) en Omroep Almere een Glazen Huis actie. Van 9.00 tot 15.00 wordt er vanuit de school aan de Bachweg een radioprogramma gemaakt, waaraan leerlingen en docenten een bijdrage zullen leveren. Veel leerlingen zullen op de radio vertellen over hun talenten en toekomstdromen. Ook zal het gaan over acties van de leerlingen om andere mensen te helpen. Daarom wordt er die dag ook geld ingezameld voor Serious Request 2019.

 Opbrengst voor Serious Request 2019: Steun aan slachtoffers van mensenhandel

PrO Almere steunt de actie van 3FM en het Rode Kruis: steun voor slachtoffers van mensenhandel, een verborgen drama dat wereldwijd 25 miljoen mensen treft. Mensenhandel

staat voor uitbuiting, in combinatie met bedreiging, geweld, afpersing, misleiding of machtsmisbruik. Een kwart van de slachtoffers is minderjarig: jonge mensen lopen meer risico, net als mensen die op de vlucht zijn.

(Jonge) mensen die worden uitgebuit zitten gevangen in een mensonwaardige situatie, met grote psychische en fysieke gevolgen. Ze moeten niet alleen vernederend, zwaar of gevaarlijk werk doen waar ze nauwelijks voor betaald krijgen, maar zitten ook in constante angst: ze zijn niet vrij om te kiezen wat ze met hun leven doen. Mensenhandel komt overal ter wereld voor, óók in Nederland. De meest bekende vorm is uitbuiting in de seksindustrie (denk bijvoorbeeld aan loverboys), maar ook gedwongen arbeid en gedwongen criminaliteit zijn vormen van mensenhandel.

PrO Almere

Op PrO Almere zitten leerlingen die barsten van het talent. Deze leerlingen leren vooral door dingen in de praktijk te doen. Op PrO Almere wordt gewerkt vanuit verbinding: leerlingen ontwikkelen samen hun talenten. Het is een gezellige, dynamische school waarin leerlingen en docenten oog hebben voor elkaar. Een van de nieuwe ontwikkelingen waar we erg trots op zijn, is de radiostudio op de locatie Bachweg. Leerlingen maken vanuit deze studio dagelijks van 10.00 – 13.00 radioprogramma’s.

 

Omroep Almere

Vrijwilligers van Omroep Almere maken deze dag in technisch opzicht mogelijk. Omroep Almere is te vinden op www.OmroepAlmere.nl

 

PrO Almere voor Serious Request

Woensdag 19-12-2019, 9.00 – 15.00u, te volgen via www.OmroepAlmere.nl

Live vanaf PrO Almere, locatie Bachweg. Presentatie: Marc Rombout

Actiepagina Serious Request: https://kominactie.npo3fm.nl/actie/proalmere

 

< Terug