Leerlingen Ouders Medewerkers Stage
PrO Almere

FAQ Bring Your Own Device (BYOD)

Vraag: Hoe maak ik verbinding met het draadloos netwerk op school?

Antwoord: Er kan op school verbinding gemaakt worden met het draadloze netwerk “ASG Gasten”. Als je verbinding wil, open je de browser (Internet Explorer, Google Chrome, Firefox, Safari). Er wordt dan een pagina getoond waar je kiest voor: “Ik heb een gebruikersnaam en wachtwoord van ProAlmere”. Na het invullen van deze gegevens heb je verbinding.

Vraag: Ben ik als ouder verplicht om een laptop / tablet aan te schaffen voor mijn kind?

Antwoord: Om het aangeboden onderwijs en het bijbehorende toetsprogramma op PrO Almere goed te kunnen volgen is een laptop of tablet nodig. Dit hoeft geen nieuw apparaat te zijn.
Mogelijk is er thuis al een laptop of tablet beschikbaar. Een Windows-apparaat heeft de voorkeur. Mocht u uw kind een tablet willen mee geven, vraag dan even advies aan de systeembeheerder van school (bereikbaar op locatie Koningsbeltstraat)

Er bestaat ook een mogelijkheid om een laptop aan te schaffen of te huren via de Rent Company. Zij leveren een verzekeringspakket, zorgen voor garantieafhandeling en reparaties, dit alles onder hun contractvoorwaarden. Zie verder de knop "Schoolaanbod huur of koop laptop"

Vraag: Is het apparaat van mijn kind veilig op school?

Antwoord: Het apparaat wordt door de leerling bij zich gehouden. Op alle locaties heeft de leerling een eigen kluisje waarin het apparaat kan worden opgeborgen. De school is niet verantwoordelijk voor schade aan of diefstal van het apparaat. Het wordt aangeraden om zelf een verzekering af te sluiten die deze kosten dekt.

Vraag: Moet er software op het apparaat gezet worden die op school wordt gebruikt?

Antwoord: Nee, er hoeft geen speciale software op het apparaat gezet te worden.
De leerling gaat met software werken, die via internet te gebruiken is. “Werken in the Cloud” wordt dit genoemd. Leerlingen krijgen via school toegang tot Office 365.
Via een website kan dan gebruik gemaakt worden van Word, PowerPoint en Excel en krijgt de leerling de beschikking over een e-mailadres en opslagruimte (genaamd OneDrive), waar bestanden opgeslagen kunnen worden.

Vraag: Zijn er aanbevolen accessoires?

Antwoord: Het is aan te raden om het apparaat in een aparte stevige hoes of tas mee te nemen.
Stop het apparaat niet in een tas waar ook eten en drinken in zit. Een hoofdtelefoon kan bij sommige lessen ook handig zijn.

Vraag: Wie is verantwoordelijk voor reparaties en/of updates aan het apparaat?

Antwoord: De leerling is hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor. PrO Almere heeft geen personeel in dienst dat reparaties en/of updates uitvoert aan privé apparaten van een leerling. Systeembeheer is dienstverlenend voor inlogproblemen op de Wifi en schoolapplicaties.

Vraag: Wat is het beleid betreffende het opladen van BYOD apparaten op school?

Antwoord: De leerling dient het apparaat volledig opgeladen mee te nemen naar school. De leerling moet zich ervan bewust zijn dat PrO Almere niet verantwoordelijk is voor het beschikbaar stellen van een oplaadpunt.

Vraag: Mijn kind heeft een App nodig op zijn/haar apparaat. Wie is daar verantwoordelijk voor?

Antwoord: De leerling is zelf eigenaar van zijn/haar apparaat en daarmee zelf verantwoordelijk voor het installeren van Apps. Eventuele kosten daarvoor worden niet door school vergoed.

Vraag: De laptop/tablet van mijn kind geeft op school aan dat internet is geblokkeerd. Wat nu?

 Antwoord: Het is belangrijk om een goed antivirus programma te gebruiken en updates die uit komen te installeren! Wanneer een apparaat geïnfecteerd raakt met een virus of malware, zal dat apparaat geen toegang meer hebben tot het internet op school. De leerling krijgt dan een scherm te zien waarop staat dat het apparaat afgeschermd is van het internet en het netwerk van ASG (de Almeerse Scholen Groep). De leerling dient er dan zélf zorg voor te dragen dat het apparaat virus en malware vrij wordt gemaakt! Wanneer dat is gedaan kan hij/zij op de pagina met de waarschuwing zelf de netwerkverbinding herstellen door op de optie OneStrike te klikken.

 Vraag: Hoe kom ik aan een goed antivirus programma?

 Antwoord: Er zijn betaalde en gratis antivirus programma’s. Microsoft Security Essentials, AVG en Avira Antivir zijn gratis programma’s. Typ een van deze namen in op Google en download en installeer het programma.
Norton Internet Security en Mc Afee Internet Security zijn betaalde programma’s, die naast antivirus ook bescherming bieden tegen malware en spam. Windows 8.1 en hoger en Windows 10 hebben standaard al een antivirus programma geïnstalleerd staan. Daar hoeft dus niets meer aan te gebeuren. 

Vraag: Hoe verloopt het printen van documenten?

Antwoord: Bij de printers op PrO Almere hangt een handleiding hoe je kunt printen op school Deze handleiding kunnen leerlingen ook van hun docent krijgen. Daarin staat precies uitgelegd hoe alles in zijn werk gaat. Inloggen op de printers kan met de schoolpas. Daarom is het van groot belang dat de leerlingen deze pas elke dag bij zich hebben! De pas is ook nodig om de school binnen te kunnen komen.

Er is nog meer nieuws!

Lees snel verder voor meer nieuws vanuit:

Koningsbelt
TomPoes
Bachweg

Praktijkonderwijs
Almere

Jouw school!

ProAlmere op Facebook
Nationale Academie voor Media en Maatschappij

PrO Almere
Postbus 10315, 1301 AH Almere
E-mail: info@proalmere.asg.nl
Contact
Disclaimer

ESF
 
 
 

Veelgevraagde informatie

Roosters
Vakanties
Vacatures